Näe ja koe!

Lomatekemistä Särkisalossa

Särkisalo

 

Särkisalo on täynnä ihania pieniä kyläteitä ja polkuja, joita myöten pääset kylästä toiseen, ja peremmälle saaristoon Niksaareen, Ulkoluodolle sekä Pettuun. Särkisalossa on kaikkialle lyhyt matka, eksyä ei juuri voi. Maisemat vaihtuvat nopeasti, ja kävellen pääsee joka paikkaan. Särkisalolainen yhdistys Yhres on sijoittanut penkkejä erilaisille reiteille ja näköalapaikoille: Valehtelijan penkit.

 

Ulkoluodolla Särkisaloa vartioi Vårdkasbergetin näköalakallio luolineen ja pirunpeltoineen. Siitä löytyy kuvaus retkipaikka.fi -sivustolla.

Meripirtin uimapaikka on Särkisalon pengersillan kupeessa mantereen puolella Särkisaloon saavuttaessa vasemmalla, siellä on yleinen uimaranta. Ranta on hiekkapohjainen, aluksi matala ja lapsille sopiva. Pukukopit ja käymälä löytyvät.

Erilaiset tapahtumat löytyvät Särkisalon tapahtumakalenterista. Nixorista voit vuokrata suppilautoja, ja muistakin paikoista kannattaa tiedustella vuokrattavia välineitä. Uimaranta löytyy myös Förbystä. Förbyn uimapaikasta löytyy niin hiekkaranta, uimalaituri kuin hyppytelineetkin. Uimisen välissä voi aurinkoa ottaa kalliolla. Vaatteiden vaihtoa varten on uimapaikalla uimakoppi. Förby Marinan vieressä sijaitsevan uimapaikan lähellä on myös kesäkahvila Café Vinssi.

 

Pyöräilyreittejä isommalta alueelta on kerätty Rannikkoreitti -sivustolle. Kajakkeja vuokraa Valla Outdoors useammassa paikassa Särkisalossa.

 

Reippailun ohessa kannattaa pistäytyä kaffella tai syömässä. Särkisalon ravintolatarjontaa: Terassiravintola Nixor, Petun kartanon kesäkahvila, Kesäkahvila Cafe Vinssi, Ravintola ja kyläkauppa Tiiranta. Veneilijöille lyhyen matkan päässä on Bromarvissa kesäravintola ja -kahvila Skatafe. Ylönkylästä löytyy lähiruokakioski Pikantti. Varmistahan aukioloajat yritysten nettisivuilta!
 

Teijolla sijaitsee Teijon kansallispuisto ja Kemiönsaaren Kasnäsistä pääsee Saaristomeren kansallispuistoon. Kemiönsaaren matkailuesitteestä voi poimia päiväkohteeksi vaikkapa Högsåran.

 

Salon matkailuesitteen sähköiseen versioon on koottuna Salon alueen runsaat matkailukohteet, mm. Teijon, Mathildedalin ja Kirjakkalan ruukkialueet. Matkailuesite löytyy myös mökeistämme. VisitSalo sivuilla voit vierailla merellisen Särkisalon omassa osiossa.

 

facebook instagram

 

 

YLÖSTALON MATKAILUTILA

 

Juha Karimo

info(a)ylostalo.fi | www.ylostalo.fi

Norrbyntie 135, 25630 Särkisalo

 

Ravintola Nixor Esiintyjät